SINT MAARTENSWANDELING DOOR ZALTBOMMEL

In de stad Zaltbommel staan twee kerken die Sint Maarten als schutspatroon hebben. De Grote Sint Maartenskerk en de R.K. Martinuskerk in de oliestraat. Voor de reformatie (16e eeuw) was dat natuurlijk alleen de Sint Maartenskerk. Lange tijd hebben de katholieken gebruik gemaakt van een schuilkerk, maar uiteindelijk werd de toen bestaande schuilkerk in 1838 uitgebouwd tot de huidige kerk, die ook naar Sint Martinus werd vernoemd.
Op zondagmiddag 4 november om 14.00 uur is er een korte interessante wandeling met als thema Sint-Maarten in relatie tot Zaltbommel. We bezoeken de Sint-Maartenskerk en lopen via het Kerkplein en de Bossche Poort, de locatie van het nieuwe bronzen Sint-Maartensbeeld, naar de rooms-katholieke Sint-Martinuskerk. Tijdens de wandeling gaan we ook op zoek naar beelden en kunstwerken van Sint Maarten. De wandeling wordt geleid door Ton van Balken.

Wandeling St. Maarten, zondag 4 november, start: Sint Maartenstoren, Kerkplein Zaltbommel, aanvang 14.00 uur, duur 1 uur, deelname gratis. Opgave vooraf niet nodig.