THEATERPRODUCTIE "IN HET LICHT VAN MARTINUS"

Op vrijdagavond 9 november 2018 is er een bijzondere theaterproductie in de Poorterij in Zaltbommel. Tjerk Ridder is een Utrechtse theatermaker, muzikant en schrijver. Maar ook: reiziger, verteller en inspirator. Samen met zijn ezel Lodewijk liep Tjerk de nieuwe Europese culturele route het Martinus-pad, van Tours naar Groningen en deed daarbij ook Zaltbommel aan. Geïnspireerd door Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, ervaart hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Tijdens de 1000 kilometer lange route via Amiens, Ieper en Utrecht naar de Martinitoren in Groningen wordt hij geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen. Maar ook met zijn verlangens, de drang naar controle en bezit. Deze inspirerende maar ook intensieve tocht vol bijzondere verhalen heeft geleid tot deze theatervoorstelling op het thema “Het leven is een reis”.

Met pianist Jochem Braat en filmfragmenten vertelt en zingt Tjerk over zijn ervaringen tijdens deze inspiratievolle tocht. Beslist een aanrader!


Theaterproductie Tjerk Ridder "In het licht van Martinus", vrijdag 9 november, Poorterij Zaltbommel, aanvang: 20.15 uur. Eentree: 19,50. Voor reserveringen: www.de-poorterij.nl